Krachtstroom aanleggen in Apeldoorn

Heeft u onlangs een jacuzzi aangeschaft, wilt u overstappen op inductie koken of gaat u binnenkort zware machines inzetten voor uw bedrijf? Dan is het aannemelijk dat u meer energie nodig heeft dan de gemiddelde gebruiker. Wij bij Precies Techniek B.V. helpen u in Apeldoorn graag aan een 3-fasenaansluiting of met krachtstroom aanleggen. U kunt contact met ons opnemen via 085 - 106 15 83 en het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting in Apeldoorn

De term krachtstroom wordt veelvuldig als synoniem voor een 3-fasen aansluiting gebruikt. Toch betekenen ze niet exact hetzelfde. Krachtstroom is in principe alleen bedoeld voor hele zware machines. In woonhuizen gaat het vrijwel altijd om een 3-fasen aansluiting als er over krachtstroom wordt gepraat.

Een 3-fasen aansluiting zorgt voor een stroomvoorziening van drie keer 25 ampère (de stroomsterkte). Daardoor krijgt de groepenkast nu drie keer 230 volt (elektrische spanning) binnen waar dat normaal een keer 230 volt is. Door die grotere spanning kunt u apparaten gebruiken met een hogere energiebehoefte.

Denk bijvoorbeeld aan een laadpaal, een bubbelbad of een sauna. Deze apparaten zouden bij een gewone 1-fase aansluiting voor overbelasting zorgen. Maar omdat de stroom nu over 3 fasen wordt verdeeld is dat niet het geval.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Zwaardere machines hebben in aanvulling op een 3-fasen aansluiting ook daadwerkelijk krachtstroom nodig. Deze apparaten verlangen niet alleen meer elektriciteit, ze hebben ook een hogere stroomspanning nodig. De gangbare 230 volt voor het gebruik van huishoudelijke apparaten is voor deze machines niet voldoende.

Bij krachtstroom krijgt u de beschikking over een spanning van 400 volt. Voordat u de krachtstoom kunt gebruiken zal de groepenkast hier eerst op ingesteld moeten zijn. Pas dan kunt u de zware machines gaan gebruiken.

Wat komt er nog meer kijken bij krachtstroom of een 3-fasen aansluiting in Apeldoorn?

Naast een elektricien bent u voor een 3-fasen aansluiting of krachtstroom ook afhankelijk van uw netbeheerder. Daar kunt u een verzoek indienen voor de verzwaring van uw aansluiting. Wel is het hierbij van belang dat de groepenkast een 3-fasen hoofdschakelaar heeft.

Is er nog geen 3-fasen hoofdschakelaar kunnen we deze voor u plaatsen. Even als de onmisbare Perilex stekkersystemen en de bijpassende stopcontacten die worden gebruikt voor apparaten die een 3-fasen of krachtstroom aansluiting nodig hebben. Met dit type stekkersysteem wordt de stroom gelijkmatig over de verschillende fasen verdeeld.

Contact met Precies Techniek B.V. voor krachtstroom aanleggen in Apeldoorn

Bent u geïnteresseerd in een 3-fasenaansluiting of in krachtstroom? Of heeft u nog vragen naar aanleiding van de uitleg op deze pagina? U kunt voor alles bij Precies Techniek B.V. terecht in Apeldoorn. Ook met uw vragen.

Wij installeren graag uw nieuwe aansluiting en denken om alle benodigdheden. Dat geldt zowel voor een krachtstroom, een 3-fasen als een 2-fasen aansluiting. Maak een afspraak via 085 - 106 15 83 of gebruik het contactformulier.