Groepenkast vervangen of uitbreiden in Apeldoorn

Wilt u in Apeldoorn uw groepenkast uitbreiden of laten vervangen? Wellicht heeft u een verouderd exemplaar of heeft u kortgeleden geïnvesteerd in nieuwe elektrische apparatuur. Beide zijn het uitstekende argumenten om de groepenkast aan te pakken.

En als elektriciens van Precies Techniek B.V. kunnen we u daar bij helpen. U kunt ons bereiken op 085 - 106 15 83 of via het contactformulier. Dan zorgen wij voor een uitstekend functionerende en veilige groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Apeldoorn?

De twee meest gebruikte argumenten bij het vervangen van een groepenkast zijn gebruiksgemak en veiligheid. Een groepenkast gaat gemiddeld zo’n 15 tot 20 jaar mee. Zodra de groepenkast deze leeftijd bereikt heeft nemen de kans op een onveilige situatie en mogelijke ongemakken toe.

Schakelaars zouden kunnen inbranden en aardlekschakelaars weigeren sneller dienst. Daardoor kan brandgevaar ontstaan wat levensgevaarlijke situaties kan opleveren. Maar er kunnen ook nog andere problemen ontstaan.

Omdat er steeds meer en sterkere elektrische apparaten gebruikt worden krijgt een oudere groepenkast het moeilijker. Als er verschillende apparaten op hetzelfde moment gebruikt worden terwijl ze in dezelfde groep zitten kan dat in overbelasting resulteren. Wat er toe leidt dat er geregeld stoppen uitslaan.

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Apeldoorn?

Bij overbelasting van bepaalde groepen hoeft een groepenkast niet per se vervangen te worden. Vaak is het uitbreiden van de huidige groepenkast ook een goede optie. In zo’n geval creëren we een of meerdere nieuwe groepen.

Door deze aanpassing wordt de stroom gelijkmatiger over de groepen verdeeld. En mocht u een grootverbruiker als een sauna of jacuzzi willen aanschaffen kunnen we hier een aparte groep voor aanleggen. Hetzelfde is mogelijk wanneer u bijvoorbeeld wilt overstappen op elektrische koken.

De functie van een groepenkast

Iedere woning en elk pand heeft een groepenkast. Het is de plek waar de stroom binnenkomt en via verschillende groepen over het huis wordt verdeeld. Elke groep levert dus stroom aan een bepaald gedeelte van de woning.

Als er van dezelfde groep op een gelijktijdig moment meerdere apparaten worden gebruikt kan er overbelasting optreden. Bij overbelasting of kortsluiting van een groep slaat de groepstop uit. Of wanneer dat niet gebeurd, de aardlekschakelaar. Het is als het ware dus een veiligheidsmechanisme dat in werking treed zodat er geen rampen gebeuren bij overbelasting.

Contact met Precies Techniek B.V. voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Apeldoorn

Wilt u het risico op gevaarlijke situaties terugdringen door uw verouderde groepenkast te laten vervangen? Of wilt u meer gebruiksgemak voor uw elektrische apparaten door het uitbreiden van de groepenkast? Daarvoor kunt u Precies Techniek B.V. inschakelen in Apeldoorn. Bel 085 - 106 15 83 of doe een offerteaanvraag via het contactformulier.